شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۱۴۲۵۱
تاریخ انتشار : ۰۲ : ۱۲ - ۱۱ تير ۱۳۹۵
در گفت‌وگو با دبیاچه عنوان شد:
دیباچه: مجتبی دربندی از استقبال خوب مخاطبان از نمایش‌های خیابانی حاضر در رپرتوآر ماه مبارک رمضان خبر داد

دیباچه- مجتبی دربندی (3)

به گزارش خبرنگار تئاتر دیباچه؛ مجتبی دربندی، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر که با نمایش «فزت و رب الکعبه (انتقام) » در «محفل مهر و ماه»؛ رپرتوآر تئاترهای خیابانی ماه مبارک رمضان حضور دارد و دو اجرا از چهار اجرای خود را پشت‌سر گذاشته است، درمورد میزان استقبال مخاطبان از این اجراها گفت: اجرای نخست ما در روز اول این رپرتوآر برگزار شد و به همین دلیل استقبال کمتر بود و حدود 60 یا 70 مخاطب برای دیدن این نمایش آمده بودند اما از اجرای دوم، شرایط تغییر کرده است و نمایش‌ها مخاطبان بسیاری دارند. خوشبختانه فضای تئاتر شهر به گونه‌ای است که همواره مخاطب دارد.

وی در ادامه افزود: معمولا اهالی تئاتر به تئاتر شهر می‌آیند و استقبال خوب است اما استقبال از نمایش‌های خیابانی ماه رمضان نسبت به سایر زمان‌ها کمتر است. در ماه رمضان آثار خاصی اجرا می‌شوند و مخاطبان نیز این مساله را می‌دانند و از سویی دیگر معمولا انتظاری که از نمایش خیابانی وجود دارد، اجرایی فانتزی، کمدی و طنز است. سبب می‌شود که استقبال کمتر شود.

این نویسنده و کارگردان تئاتر درباره این اثر گفت: داستان این نمایش، به شهادت حضرت علی و تعزیه آن بازمی‌گردد. در این داستان همچون اتفاقی که در زمان حضرت علی افتاده بود و ابن ملجم عاشق قطام شده بود، ابن ملجم امروزی عاشق قطام امروزی شده است. شرط این قطام برای ازدواج با ابن ملجم، این است که باید شخصی که نقش حضرت علی (ع) را در یک تعزیه بازی می‌کند را به قتل برساند.

دیباچه- مجتبی دربندی (2)

وی در ادامه افزود: دلیل دختر برای به قتل رساندن تعزیه‌خوان این است که پدر قطام امروزی، ساقی مواد مخدر بوده است و تعزیه‌خوان با نیروی انتظامی تماس گرفته و این ساقی را معرفی کرده بود. چون جرم پدر سنگین بود، اعدام می‌شود و دختر کینه تعزیه‌خوان را به دل می‌گیرد. ابن ملجم امروزی تصمیم می‌گیرد در زمان اجرای تعزیه، تعزیه‌خوان را به قتل برساند و ...

دربندی در مورد گروه تولید و اجرای نمایش گفت: متن و کارگردانی را خودم بر عهده گرفته‌ام. خودم به همراه داوود بهمنی در این نمایش بازی می‌کنیم.

دیباچه- مجتبی دربندی (1)

کارگردان نمایش «انارک» در مورد پروسه آماده‌سازی نمایش «فزت و رب الکعبه (انتقام) » گفت: ایده این نمایش یک یا دو ماه پیش به ذهنم خطور کرد و طرح اولیه را در همان زمان نوشتم اما نمایشنامه در پروسه تمرین شکل گرفت. این نمایش ظرف پنج الی شش جلسه تمرین، بسته شد.

نویسنده و کارگردان «فزت و رب الکعبه (انتقام)»  درباره برنامه‌های خود برای این اثر، گفت: ممکن است با اعمال برخی تغییرات، نمایش را برای اجرا در ماه محرم و یا صفر آماده کنم. همچنین نمایش را برای شرکت در جشنواره خمسه ارائه داده‌ام البته برخی تغییرات نیز بر این نمایش اعمال می‌شود چون اجرای عمومی و اجرای جشنواره‌ای با یکدیگر متفاوتند. طراحی نمایش‌های خیابانی که قرار اس به اجرای عمومی برسند، مخاطب محور هستند و بر دیالوگ متکی هستند اما در اجرای جشنواره‌ای بیشتر تمرکز کارگردان بر روی ایجاد قاب‌ها و تابلوهای جذاب است.

نمایش «فزت و رب الکعبه (انتقام)» سه‌شنبه؛ هشتم تیرماه ساعت 18:30 و پنج‌شنبه دهم تیرماه ساعت 18، اجرا شده است. دو اجرای دیگر این نمایش در روزهای یک‌شنبه سیزدهم تیرماه ساعت 19:30 و دوشنبه چهاردهم تیرماه ساعت 18 در محوطه باز مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳